Iskolánk

ClauWi®Trageschule und Geschwisterschule (Hordozó- és testvériskola) közel 14 éve alakult, ma egyike Németország legnagyobb és legismertebb iskolájának. Alapítója Petra Wilhelm 4 gyermek édesanyja, a hordozás elkötelezett híve. Az első – 3 órás – alapkurzusoktól hosszú út vezetett a ma 3×3 napos képzés kialakulásáig, az iskola oktatói rengeteg ismeretet halmoztak fel a drezdai, varsói egyetemi klinikák, neves német orvosok és egyéb egészségügyi szakemberek segítségével és közreműködésével. Iskolánk a Storchenwiege (Németország egyik kendőgyártó és forgalmazó cége) tanácsadója.

A tanácsadók képzésében nagy hangsúlyt fektetünk az alapos anatómiai és pszichológiai ismeretekre, melyekből kiindulva az ortopédiailag helyes hordozás és a testközelség fontosságát hangsúlyozzuk mind a hordozott, mind pedig a hordozó szempontjából.

Németországban jelenleg 6, külföldön 4 oktatót foglalkoztat az iskola (Magyarországon, Svájcban, Lengyelországban és Izraelben), kurzusok pedig a világ minden táján szerveződnek, az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Izraelen át Európa sok országában képződnek hordozási tanácsadóink.

Magyarországon 2011 óta van jelen az iskola, az első német nyelvű alapképzések 2011. augusztusában és novemberében zajlottak le. A két kurzus alkalmával 20 résztvevő kapta meg a ClauWi hordozási tanácsadó címet. 2012-ben pedig megkezdtük a magyar nyelvű képzést is. Jelenleg több mint 50 tanácsadónk áll Magyarországon a hordozni vágyók rendelkezésére.

Hordozási tanácsadóink “ott karolják fel a hozzájuk forduló szülőket, ahol a segítségét kérik és odáig kíséri őket, ahova szeretnének eljutni. Mindezt személyre és helyzetre szabva szakmai hozzáértéssel, megértéssel és barátságosan teszik. Bátorítják a szülőket arra, hogy bízzanak képességeikben és hallgassanak megérzéseikre a babájuk igényeit illetően.”

(részlet a ClauWi® hordozási tanácsadók munkavégzésének irányelveiből)